7/13/2010

6/14/2010
Afgelopen week langs enkele horecagelegenheden in de Korrewegwijk geweest om te polsen of ze geïnteresseerd zijn om de horeca/catering te verzorgen tijdens Krachtvelden. Onder het genot van een drankje wat gesproken en sommige hebben zeker interesse. Hier horen we de komende tijd nog meer van.

Tevens kwam Stefan Nieuwenhuis van buro05 langs om zijn ideeën toe te lichten voor het Molukkenplantsoen. Ideeën zien er goed uit dus deze worden verder uitgewerkt en we houden zeker contact. Daarnaast gesprek gehad met de uitgever van de wijkkrant Korrespondent voor een uitneembaar middenkatern in de editie van juli met daarin info over het festival. Hier gaan we zo goed als zeker gebruik van maken. De deadline voor het aanleveren van stukken is echter maandag 21 juni! Deze week moet de programmering dus al voor een groot deel vastgelegd worden! Dit betekend echter ook dat we binnenkort al enkele namen bekend kunnen maken.

Een festival kan niet zonder vrijwilligers gehouden worden. Op Stiel een vacature geplaatst voor de broodnodige vrijwilligers. Aankomend woensdag mogen we trouwens aantreden bij de gemeente. Krijgen we een vergunning of niet?! Een spannende week voor ons dus, zeker met ook nog het WK erbij.
5/31/2010
De vergunningaanvraag naar de gemeente is de deur uit! Nu is het dus hopen en afwachten of we deze ook krijgen. Qua invulling krijgt het festival ook steeds meer vorm.

Op zaterdag zullen op de 'hoofdlocatie' het Bernoulliplein regionale, nationale en internationale acts staan. De eerste opties op bands zijn gelegd. Het Floresplein met een podium in de vijver richt zich op singer-songwriters (solisten en duo's).

In samenwerking met Buro05 zal in het Molukkenplantsoen een kinder- en poëzieprogramma worden gepresenteerd. Het park zelf, dat momenteel een renovatie ondergaat, fungeert daarbij als podium. Het door flatgebouwen omgeven veld aan het einde van de Korreweg zal als een soort van theater worden ingericht. In principe zal op deze locatie zogeheten wereldmuziek worden uitgevoerd.

Op zondagmiddag staat op de locatie Floresplein nog een 'afterparty' gepland. Dit onderdeel moet verder zijn vorm nog krijgen.
4/15/2010
Het is een tijd stil geweest omtrent het project Krachtvelden. Maar zaterdag 17 en zondag 18 juli is het dan zover, dan zal het gratis en vrij toegankelijk culturele festival plaatsvinden. Het festival krijgt steeds meer en meer haar vorm.

Wat kunt u precies verwachten zult u zich nu wel afvragen? Zaterdag 17 juli zullen er optredens plaatsvinden op de volgende vier locaties; het Bernoulliplein, het Floresplein, het Molukkenplantsoen en een naamloos min of meer verborgen veld gelegen tussen flatgebouwen aan het einde van de Korreweg. Zondag 18 juli zullen er ter afsluiting van het festival nog optredens plaatsvinden op het Floresplein.

Op het moment zijn we druk doende om de benodigde vergunningen evenals de faciliteiten (podia, geluid, licht, publieksvoorzieningen) rond te krijgen. Daarnaast worden de eerste contacten gezocht met de artiesten en gezelschappen die hun kunsten gaan vertonen op het festival. Alles staat dus in de steigers en de komende tijd zullen we u via krachtvelden.blogspot.com op de hoogte houden over de programmering van het festival.

Artist Impression

Artist Impression